Често задавани въпроси за нашите денонощни ключарски услуги

Колко струва изработката на копие на ключ?

Цената на нашите денонощни ключарски услуги се определя от конкретния ключ, на който ще направим дубликат – дали това ще е карта на ключ, дали ще е със сложен и рядък профил и т.н. Цената на най-често срещаните секретни ключове варира в границите на 2-3 лв. Има, разбира се такива, които струват повече, но преди да започнем работа по какъвто и да е било ключ, ние ще ви информираме предварително.

Можете ли да изработите копие по дубликат, вместо по оригинал?

Да, но трябва да сте сигурни, че копията не притежават същото качество като оригинала. Понякога от първия път не може да се изработи сто процентово копие на оригинала, заради по-фините срезове, които се губят при всяко следващо дублиране. В такива ситуации може да се наложи да проявите търпение, защото това копие може да не сработи веднага. Ако е възможно, винаги ни носете оригиналния ключ.

Правите ли копия от специални ключове с паспорти?

Нашето ателие в Дружба работи с най-големите и най-известните производители на заключващи механизми. Когато купувате модерни патрон, брава задължително пазете документите и номера на картата.

Колко струва аварийно отваряне на врата?

Това ще определи на място нашият авариен майстор ключар, това зависи от това каква е повредата, дали ще се отваря секретен механизъм, касова или допълнителна брава. Преди операцията, може да сте сигурни, че ще ви информираме за цената. В нашата богата практика имаме ежедневни случаи, където трудни на пръв поглед врати се отварят лесно, но нерядко важи и обратното. Всеки отделен случай е индивидуален и зависи от сложността на изпълнението и времето, което ще отнеме.

Налага ли се понякога да пробивате или счупвате вратата?

Няма начин! Ние разполагаме с модерно оборудване и професионалисти - с дългогодишен опит и знания. Пробиването на врати  не е опция за нашите майстори ключари. Има ситуации, когато трябва да пробием патрон или касова брава, но никога и врата.

Какви документи трябва да предоставя, за да отворите вратата?

В нашата работа винаги се нуждаем от лична карта, от документ за собственост или за отдаване под наем на имота. Ако документите не са във вас, а в заключена стая или в дома зад залостената врата, за да докажете вашата самоличност, това трябва да направят вашите съседи или домоуправител. В краен случай сте длъжни да ги предоставите след като отворим вратата. В редките случаи, когато трябва да влизате във владение на ваша собственост със сила, се нуждаем от всички специални документи – съдебна заповед и т.н.

Ремонтирате ли на място брави или патрони?

Да, правим го, но може да е необходимо да смените всички или някои механизми за заключване, ако те са износени и функционират правилно. В магазина ни в ключарския ни център предлагаме много видове механизми за случаите, в които ще се нуждаете от нови такива.

Монтирате ли механизми за заключване, които не съм купил от вас?

Предлагаме монтаж на абсолютно всички заключващи системи и брави. Същото важи и за купените от нас - има някои ситуации, когато нашият майстор ключар ще направи проверка на развалената брава или патрон и после ще се върне, за да монтира вече новия такъв.

Как да постъпя, ако открия, че крадци са ми счупили ключалката?

В тази неприятна ситуация ви съветваме да ни потърсите веднага заедно с полицията, застрахователите и т.н. В такива ситуации действаме в зависимост от конкретната  ситуация – това зависи от размера на повредите на заключващите механизми. Понякога можем само да „закрепим” ситуацията, но всяко едно временно решение може да ви струва после допълнителни нерви и ресурси. Винаги е най-добре да си закупите нова и безопасна брава и патрон. На място нашият специалист ще ви представи възможностите в зависимост от вашия бюджет.

Предлагате ли услуга 24/7?

Винаги можете да разчитате на нас – дали е рано сутринта, в събота и неделя, по празници и др. При планирано посещение, е добре да помните, че това може да доведе до малко повече шум и затова ви съветваме да не извършвате планирани ремонти рано сутрин или в часовете за почивка.

Колко време ще отнеме на аварийният ключар да дойде на адреса?

Половин час за цяла София. Разбира се, може да отнеме малко повече време поради задръствания или изключително лошо време. Цената на аварийната услуга е 20 лв. Тя включва евентуалното връщане на ключаря до ключарския център и пристигането му отново за монтаж да механизмите и др.

Scroll to top