Прекодиране на секретна брава и патрон

На секретния патрон и брава на вратата ви може да се извърши операцията прекодиране на секретна брава и патрон – механизмите за заключване в тях биха могли да се преподредят така, че за отключването им ще са ви необходими съвсем нови ключове. Прекодирането ще елиминира старите ключове, което е необходимо, ако са ви ги откраднали, загубили или в някои други ситуации. След тази операция вече можете да си извадите напълно нови ключове по вече новия секретен патрон.

В богатата практика на нашите майстори ключари неведнъж се е налагало да извършват тази операция. Ето кога най-често се налага да се направи прекодиране на секретния патрон.

  • При откраднат ключ. Когато станете жертва на кражба, особено в комплект с вашите документи, е повече от задължително да смените заключващите механизми. По адреса върху личната ви карта, крадците могат да се ориентират къде живеете е и после да проникнат в жилището ви. Единият вариант е да смените патрона, като закупите нов, но е възможно също така да прекодирате стария, особено ако функционира добре. Звъннете ни максимално бързо и наш авариен ключар ще прекодира на място вашата заключваща система и така ще елиминира вече откраднатия ключ, правейки го напълно неизползваем. След тази операция старият ключ ще може да влезе в патрона, но няма да може да го превърти.
  • При загубен ключ. Сходна ситуация като тази при откраднатия ключ. Няма как да сте сигурни, че този, който го намери няма да знае къде живеете. Същото важи и ако ключ загуби член на вашето семейство или домакинство.
  • Когато купите апартамент. При купуването на апартамент на старо в момента, в който получите ключа от старите собственици, е повече от препоръчително да смените или заключващите механизми, ако са износени или да ги прекодирате. Можете ли да имате доверие на всеки и откъде сте толкова сигурни, че някъде няма дубликат за вашето жилище?
  • Когато давате апартамент под наем. Тази услуга често ползват клиенти, които дават апартаменти под наем. Вместо всеки път да сменят патрона на жилището, което ще ползват новите наематели, те прекодират стария и изваждат нови ключове. Същата ситуация важи и когато вие сте наемател, ако по някаква причина наемодателят не иска да смени патрона, можете вие да го направите, което ще ви спести разходи.
  • Когато искате да лишите някого от ключ. Има ситуации, в които искате да забраните достъпа на някого до вашето жилище и именно прекодирането е най-бързият и евтин вариант за това.

Задължително трябва да знаете, че за да извършим такова прекодиране, е необходимо да ни докажете, че именно вие сте собственикът на апартамента чрез нотариалния акт за собственост, както и да ни предоставите документ за самоличност.

Плюсовете при прекодирането на секретна брава и патрон:

  • Излиза по-евтино, в сравнение с това да купите нови секретна брава или патрон;
  • Бързо и удобно решени, ако ви откраднат или загубите ключове;
  • Удачен вариант в случаите, в които се налага да сменяте често патрона – когато давате под наем жилище или каквото и да е помещение.

Трябва да знаете, че прекодирането по никакъв начин не поправя вашите механизми, просто променя кодовете. Ако те са развалени или захабени, ви препоръчваме да се снабдите с нови, а не да ги прекодирате. Това важи и ако притежавате евтин и ненадежден патрон, пък било то и здрав – тогава най-добре е да го смените, а не да го прекодирате. Всички тези услуги могат да извършат нашите майстори в нашия ключарския център в Дружба.

Scroll to top