Аварийно отключване

Когато попаднете в аварийна ситуация, свързана със заключващите системи на вашия автомобил или жилище, най-важното, което трябва да направите първо, е да запазите спокойствие и да не взимате нещата в свои ръце, да не предприемате необмислени и прибързани действия. Често така има опасност само да навредите на самите себе си и освен загубата на нерви и пари, това да ви коства и допълнителни средства впоследствие. Съветваме ви в аварийна ситуация да потърсите нашите аварийни майстори ключари в ключарския център в Дружба – звъннете ни на тел. 0894 232 123 и наш колега ще бъде при вас до половин час, независимо в коя част на София се намирате, за да направи аварийно отключване.

Най-често срещаните ситуации, в които имаме нужда от аварийно отключване, са следните:

Когато не притежавате ключ. Несъмнено това е най-често срещания проблем, при който се ползват услугите на авариен ключар. Това се случва когато загубите своя ключ или пък доста неприятната ситуация, когато при излизане хлопнете вратата с топка, а ключът ви е от вътрешната страна на вратата. Нашият съвет е да имате резервен ключ на лесно достъпно място – при роднина, приятел, дори съсед (най-добрият вариант, ако имате приятелски настроени съседи, на които може да имате доверие). Ако имате само един ключ, задължително си извадете дубликат, представете си главоболията и разходите, които ще имате, ако го загубите или ви го откраднат. Ставайки въпрос за кражба – ако сте станали жертва на такова престъпление е повече от наложително да смените патрона (или да го прекодирате) на вашата секретна брава или да смените касовата си такава. Така вашият заключващ механизъм няма да разпознава вече непотребния за вас ключ. Винаги при такива ситуации намерете начин да ни звъннете – по възможност не опитвайте сами да пробивате, отвивате и да прилагате други подобни прийоми върху вратата.

При счупване на ключа. Доста неприятна ситуация е тази, в която парче от ключа ви остава в ключалката на бравата или на патрона. Превантивна мярка би било в момента, в който усетите, че той вече не функционира както преди, както и всички заключващи механизми по вратата ви, да предприемете мерки и да ги ремонтиране. Може да ги донесете в нашия ключарски център, където да ги ремонтира наш специалист.

При повреда на някой от механизмите. Подобно на всички други механизми и тези за заключване се изхабяват и започват да правят проблеми след дълги години употреба. Отново ви съветваме при първите такива признаци да вземете мерки. Ако притежавате секретна брава, можем да сменим само нея или патрона, дори има благоприятни ситуации, в които проблемът се оправя след ремонтиране от наша страна. Затова не бързайте да купувате нови механизми, а оставете решението за това на преценката на професионалистите. Тук е мястото да допълним, че за да започнем какъвто и да е ремонт и подмяна на части от системата ви за заключване, ще се нуждаете освен от документ за самоличност, но и от такъв за собственост – нотариален акт, договор за наем.

Дейност след разбиване (или опит) на вратата. След такава неприятна ситуация, вратата и механизмите често са неизползваеми. Има ситуации, в които вратата е затворена, изкривена, патроните изтърбушени – тогава пак ще се нуждаете от авариен майстор ключар. Друг път крадец е опитвал да влезе и така е нанесъл щети – вътре в ключалката е останало парче метал или е повредил патрона и така не можете да отключите. В такива ситуации не се колебайте да ни звъннете.

Когато трябва да отворите спешно интериорна врата или сейф. Имаме ситуации, в които ще реагираме светкавично, ако сте се заключили било то в банята или отделна стая, особено пък ако това се случи с детето ви. Има и случаи, в които ни викат да отключваме аварийно сейфове – било то защото механизмите заяждат, след опит за разбиване, след неправилна експлоатация от страна на техните собственици, забравен код и т.н.

Когато трябва да отворите чужда врата. На нашите аварийни майстори ключари може да разчитате и когато трябва да отворите не само врата на Вашето жилище, но и когато става въпрос за такива на гаражи, складове, офиси, производствени помещения и др. било даради поради авария, небрежност или поради други причини.

Има още много ситуации, когато може да се наложи да ползвате аварийни ключарски услуги – не можем да ги изброим всички, а и не е необходимо. Важното е да сте спокойни, че каквото е непредвидено събитие да се случи, нашите аварийни ключари от ключарския център Царибродски в Дружба ще бъдат на мястото, което посочите, само за половин час в рамките на цяла София.

Scroll to top